Krokante aardappelkoekjes

aardappelkoekjes (2K)

voor 2 personen

  • 2 bloemige aardappelen, geschild
  • 2 theel. rijstebloem
  • zeezout
  • arachide-olie, om in te frituren

Snijd de aardappelen met een citroentrekker in lange draden.
Leg ze op keukenpapier en druk er voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit.
Hussel de aardappelen en de met zeezout gemengde rijstebloem door elkaar.
Verhit een laag van 1 cm olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur.
Doe eetlepels vol van het aardappelmengsel in de olie.
Druk de bergjes plat met een spatel en bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudgeel en krokant zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Opmerking
Deze receptuur kan goed bij gegrilde kreeft met boter van pistache en geconserveerde citroen.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug