Aardappelgratin

aardappelgratin (2K)

  • 12 grote, bloemige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 cl room
  • 20 cl halfvolle melk
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng de melk en de room tot aan het kookpunt aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn en meng onder de aardappelplakjes.
Schik de aardappelplakjes laagje per laagje in een ovenschotel en giet de room erover.
Dek af met aluminiumfolie en zet de schotel gedurende 30 minuten in de oven.
Verwijder de folie en zet de gratin nog eens 15 minuten in de oven.

Tip
Perfect bij een stukje lamsvlees of gegrild rundvlees.

Bron: Patapas

Terug