Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili

aardappelgnocchi (2K)

  • 8 grote bloemige aardappelen
  • 200 g jonge spinazie
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bakje kerstomaten
  • 300 g bloem
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • 50 g geschaafde Parmezaankaas
  • 2 eieren

Schil de aardappelen, stoom ze gaar en pureer ze.
Voeg de bloem en eigelen toe en kneed tot een stevig deeg.
Rol deegballetjes van 1,5 cm doorsnede en druk ze lichtjes plat tot gnocchi.
Gaar de gnocchi in kokend licht gezouten water.
Als ze boven komen drijven, zijn ze klaar.
Giet af.
Smelt de boter.
Roer die onder de gnocchi, de spinazieblaadjes, de gesnipperde chilipeper en de tomaatjes.
Breng op smaak met peper en zout en werk af met Parmezaanse kaas.

Tip
Serveer met rauwe ham of copa.
Of vervang de Parmezaanse kaas door een andere harde oude kaas.

Bron: Patapas

Terug