Gevulde aardappelen met boter en verse kruiden

aardappelen_boter_kruiden (3K)

  • 4 vastkokende aardappelen (elk 100 g)
  • 1 handjevol radicchiosla
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 eetl. basilicum
  • 2 eetl. koriander
  • 2 eetl. tijm
  • peper en zout
  • houten prikkers

Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in twee.
Schep wat aardappelkruim uit de aardappelhelften.
Meng de boter met de gehakte kruiden en kruid met peper en zout.
Doe wat van deze kruidenboter in de aardappelholtes en voeg ze terug samen.
Maak ze vast met een houten prikker.
Besprenkel de aardappelen met wat olijfolie en bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Serveer met radicchiosla en gesneden ui.

Bron: Patapas

Terug