Aardappelchips en Américain

aardappelchips_americain (2K)

  • 2 bloemige aardappelen
  • 150 g rundvlees
  • 1 kleine ui
  • 3 kleine augurken
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 10 basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • grof zout
  • 2 eetl. mayonaise

Spoel de ongeschilde aardappelen goed af en snijd in flinterdunne plakjes.
Hak het vlees, de ui, de augurken en de kappertjes fijn.
Versnipper de basilicumblaadjes.
Meng de ingrediënten nu nog niet.
Bak de aardappelplakjes krokant in zuivere frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Strooi hier wat grof zout over.
Meng het rundvlees, de kappertjes, ui, augurk, basilicum, olijfolie, peper en zout, en schik op kleine borden.
Serveer de américain met de chips en mayonaise.

Bron: Aardappe.be

Terug