Aardappel-rucolapuree

  • 750 g kruimige aardappelen (Nicola)
  • 75 g rucola
  • 100 g roomboter
  • 5 cl volle melk
  • peper
  • zout

Kook de aardappelen gaar in water met zout (zo zout als de zee).
Giet ze af en stoom ze droog, druk ze door de pureeknijper of rasp ze op de rasp van de keukenmachine fijn.
Verwarm de melk en smelt hierin de boter, werk dit mengsel beetje bij beetje door de aardappelen, daarbij goed roeren, breng op smaak met peper en zout.
Maak de rucola fijn door ze in de kom van de keukenmachine te doen en 3 maal op de pulsknop te drukken, meng de rucola door de aardappelpuree.
Gebruik beslist geen staafmixer, de puree wordt dan taai.

Tijdens spitsuur in de keuken is het misschien aantrekkelijk om de gare aardappelen nog even aan hun lot over te laten met het idee dat dat geen kwaad kan.
Verwerk de aardappelen zodra ze gaar zijn meteen tot puree daar ze anders water opnemen en papperig worden.
De puree kan later probleemloos worden opgewarmd, rucola op het laatste moment toevoegen en nog heel even mee laten warmen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug