Aardappel met eryngii

Aardappel met eryngii

  • 6 à 8 aardappels, vastkokend, geschild en in wiggen
  • 6 à 8 eryngii's of meer als ze klein zijn, in de lengte in plakken
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt of grof geperst
  • 5 à 8 sansjovisfilets op olie, fijngehakt
  • scheut arachideolie, of andere bakolie
  • 4 à 8 lente-ui, fijngehakt in ringetjes
  • scheutje sojasaus, lichte

De in de lengte in wiggen gesneden aardappels circa 7 minuten koken, zodat ze net gaar zijn, afgieten en goed uit laten lekken cq. droog dampen.
Verhit een fikse scheut olie in een brede koekenpan of wok.
Bak daarin de aardappels en eryngii tegelijkertijd.
Doe er na een paar minuten de knoflook en gehakte, fijngemaakte ansjovis bij.
Schep goed om.
Blijf regelmatig omscheppen en bak door tot de aardappels beginnen te bruinen.
De plakken eryngii zullen dan ook wel bruin worden.
Vuur uit.
Giet er vlugjes wat sojasaus over – niet te veel – schep nog een keer om.
Schep op de borden, strooi er wat lente-ui over en geniet van deze eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Bron: MergenMetz

Terug