Zuiderse gebakken aardappelen en varkenskotelet

Zuiderse gebakken aardappelen en varkenskotelet

  • 6 grote bloemige aardappelen (600 g)
  • 4 varkenskoteletten
  • 1 rode ui, gepeld en in grove stukken gesneden
    • kruidenmengeling
  • 1 theel. paprika
  • 1 theel. gemalen zwarte peper
  • 1 eetl. bloem
  • een snuifje gedroogde chili
  • 2 maïskolven, in 2 of 3 stukken gebroken
  • 2 eetl. olijfolie
    • voor de salade
  • ¼ gesnipperde rodekool
  • 2 geschilde en in stukjes gesneden wortelen
  • 1 groene appel in plakjes gesneden
  • 50 g groene druiven zonder pit, doormidden gesneden
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl.l appelmousseline

Snijd de ongeschilde, gewassen aardappelen in kleine partjes.
Meng de aardappelen, de olie, de ui, de kruidenmengeling en de varkenskoteletten tot ze met de olie omhuld zijn.
Spreid uit in één laag op een bakplaat.
Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C tot alles zacht en goudbruin is.
Maak er ondertussen een fruitige salade bij.
Meng hiervoor de rode kool, wortelen, appel, druiven, mayonaise en appelmousseline.
Serveer deze salade in een apart kommetje bij de zuiderse aardappelen.

Bron: VLAM

Terug