Ovenschotel van zoete aardappel, paprika en couscous met pittige saus

ovenschotel_witloof_kippenfilet (3K)

  • 2 zoete aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 rode paprika's
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 200 g couscous
  • 1 eetl. sojasaus
  • enkele takjes citroengras
  • 2 rode uien
  • 100 g mayonaise of veganaise
  • 10 cl sojaroom
  • ½ limoen
  • 2 cm gember
  • mespunt harissa

Voor de ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking (zelf doe ik bij het kookvocht nog 1 eetlepel tamari voor extra smaak).
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze eveneens in kleine blokjes.
Doe beiden in een grote ovenschaal.
Bestrooi de zoete aardappel en paprika met komijn, koriander, paprika, peper en zeezout en overgiet met olijfolie en sojasaus.
Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de lente-uitjes in dunne plakjes.
Voeg de couscous en lente-uitjes bij de nog warme zoete aardappel en paprika en meng alles goed.

Voor de saus
Pel en snipper de rode ui.
Meng de ui met de rest van de ingrediënten en mix, met behulp van de staafmixer of in de blender, tot een gladde saus.
Serveer de saus bij de ovenschotel en werk het bord af met enkele blaadjes citroenmelisse.

Bron: EVA

Terug