Worteltjesbrood uit Mol

    • voor het gerecht:
  • 1 kg wortelen
  • 3 eieren
  • 1 brood
  • 100 g boter
    • voor de béchamelsaus:
  • ± 80 g roux (2 delen boter, 3 delen bloem)
  • 1 liter melk
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1/4 liter room

Snijd de wortelen in balkjes, ook ze in water en kruid met zout, suiker en een laurierblaadje.
Giet ze na de kooktijd goed af, draai ze door een roerzeef, zet ze terug op het vuur en laat al roerend al het overtollige vocht uitdampen.
Kluts de eieren bij elkaar, voeg ze er al roerend aan toe en meng goed.
Kruid met peper en eventueel zout.
Doe het mengsel in een ingeboterde vorm en zet die in een warmwaterbad in de oven.
Laat het toekomstige worteltjesbrood in ± 30 minuten zachtjes gaar bakken.
Haal het brood uit de vorm, stort het op een schotel en giet er de béchamelsaus over.
U kunt het worteltjesbrood nog bestrooien met gemalen kaas en onder de grill eventjes laten korsten.

Terug