Wok van rundvlees

Wok van rundvlees

  • 300 g rijst
  • ¼ rode kool
  • ¼ witte kool
  • 1 komkommer
  • 2½ cl azijn
  • 25 g suiker
  • peper
  • zout
  • 500 g rundvlees (biefstuk)
  • 200 g boontjes
  • 200 g oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • Een stuk gember van 2 cm
  • 4 eetl. olie (rijstolie, arachideolie . . .)
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 2 eetl. chilisaus
  • 2 eetl. hoisinsaus

Plaats een kookpot met gezouten water op hoog vuur en breng aan de kook.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bereid de salade.
Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes.
Schil de komkommer en verwijder de kern.
Snijd in dunne reepjes.
Meng de groentjes.
Verwarm een scheutje water in een pan en roer er de azijn en de suiker door.
Laat even doorkoken en daarna afkoelen.
Giet over de salade.
Kruid met peper en zout.
Dep het vlees droog met keukenpapier en versnijd in gelijkmatige reepjes.
Maak de boontjes schoon, pel de rode ui en snijd in fijne ringen.
Pel en hak de lookteentjes fijn.
Schil en rasp de gember.
Maak de oesterzwammen schoon en scheur in gelijkmatige stukken.
Verwarm de wokpan op een hoog vuur en voeg de olie toe.
Roerbak het vlees twee minuten en voeg de sesamzaadjes toe.
Schep het vlees uit de pan.
Wok in dezelfde pan nu achtereenvolgens de rode ui met de look en de gember, de boontjes en de zwammen.
Voeg nu het vlees opnieuw toe samen met de rijst, chilisaus en de hoisinsaus.
Kruid met peper en zout.
Roer alles goed door elkaar en serveer met de salade.

Bron: Claudia Allemeersch
Gepubliceerd door: VLAM - Lekker van bij ons

Terug