Witte worst in een herfstkleurtje

witte_worst (5K)

  • 12 aardappelen
  • 1 eike vers van de pers
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg verse spinazie
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 witte worsten
  • 4 schijven Parmaham
    • saus
  • 2 eetl. mosterd
  • 4 eetl. zilverajuintjes
  • 1 zoetzure augurk
  • 10 cl witte wijn
  • zwarte peper
  • zeezout
  • koriander
  • gember
  • paprikapoeder
  • bieslook

Aardappelen koken in licht gezouten water afgieten en pureren samen met de kruiden het eike en olijfolie.
Spinazie even blancheren en afgieten, verwijder het vocht zeer goed uit de spinazie kruid met peper en nootmuskaat.
Witte worsten in 5 gelijke stukken snijden, 3 stukjes omwentelen met parmaham, steek op een stokje en bak gaar aan.

Voor de saus
warm een beetje boter op voeg de fijn gesneden augurk, zilverajuintjes en mosterd toe, laat even bruin worden, kruiden en wijn toevoegen laat even inkoken.
Smeer de uitsteekvormen goed in met boter, verdeel de spinazie en de puree erin.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C laat 10 minuten goed opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met bieslook.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug