Witte pens op een stokje met spitskool

witte_pens_spitskool (3K)

voor 2 personen

  • 2 witte pensen
  • 2 trostomaatjes
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 4 blaadjes spitskool
  • boter
  • 6 blaadjes spitskool
  • 10 tal sluimererwten (peultjes)
  • een stuk courgette
  • boter

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Leg in een beboterde vuurvaste schotel de blaadjes spitskool en kruid met peper, zout en muskaatnoot, dek af met aluminiumfolie.
De witte pens in stukken snijden, de tomaatjes halveren.
Rijg deze op afwisselend op de satéstokjes en leg in een beboterde vuurvaste schotel.
Zet deze twee schotels in de oven en laat 20 minuten bakken.
De sluimererwten fijn snijden, evenzeer de spitskool en courgette.
Bak deze even aan in boter gekruid met peper, zout en muskaatnoot.
Aardappelen te vinden op mijn recepte pagina.
De aardappelen op een blaadje spitskool serveren.
De fijn gesneden groenten serveren op een blaadje spitskool.
Serveer het vlees erbij en werk het af met een beetje balsamicodressing.
Groenten en aardappelen apart in kommetjes erbij serveren.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug