Gevulde witte pens op een bedje van groentenaardappelen

Gevulde witte pens op een bedje van groentenaardappelen

    • voor de worsten
  • 2 witte pensen of Luikse worst
  • ½ ajuin in ringen gesneden beetgaar
  • 1 wortel in staafjes gesneden beetgaar
  • peper
  • zout
  • 1 koffiel. mosterd
    • groentenpuree
  • 4 aardappelen
  • ½ rode paprika
  • 1 wortel
  • een stuk courgette
  • ½ ajuin
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • fijn gesneden bieslook
  • een scheut olijfolie
  • boter

Aardappelen beetgaar koken en deze afgieten en grof pureren.
Groenten in blokjes snijden en deze opstoven in een beetje boter en goed kruiden.
Meng deze onder de aardappelen met een scheutje olijfolie en de fijn gesneden bieslook.
De witte pensen in een beetje boter gaar aanbakken en hou deze warm en warm
De groenten even terug en opgekruid met peper, zout en de mosterd.
Snij de worsten in de lengte door maar niet helemaal en beleg ze met de groenten.
Serveer de groenten-aardappelpuree op een bord en de gevulde worst erop, garneer af met verse bieslook.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug