Witloofrolletjes met een puree speciaal en een zacht sausje

Witloofrolletjes met een puree speciaal en een zacht sausje

voor 2 personen

  • 2 pijlen witloof
  • 6 schijven gerookte zalm
  • 6 schijven Prosciutto ham
  • 4 aardappelen
  • 1 sjalotje
  • ½ tomaat
  • ½ stronk witloof
  • boter
    • voor de saus
  • ½ stronk witloof
  • 1 sjalotje
  • ½ tomaat
  • gemalen tricolore peper
  • dille
  • fleur de sel
  • 2 soepl. Philadelphia kaas met zalm en dille
  • 20 cl room

Witloof halveren en beetgaar aanbakken in een beetje boter, rol elk stukje witloof in met de zalm en ham houd deze warm in de oven op 150 °C.
Voor de saus:
witloof fijn snijden, sjalotje zeer fijn snijden en de tomaat ontdoen van vruchtvlees, snij de buitenkant van de tomaat in kleine blokjes.
Stoof aan in een beetje boter, goed kruiden en voeg de room en kaas toe en meng alles goed onder elkaar.
Aardappelen in blokjes snijden en deze gaar koken ondertussen het fijn gesneden sjalotje, het vruchtvlees van de tomaat samen met de gerookte zalm en ham, deze fijn gesneden even opstoven in boter.
Dit alles onder de gepureerde aardappelen mengen en kruiden naar smaak.
Dresseer alles zeer warm op een bord.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug