Gestoofd witloof met een pompoensausje, natuuraardappelen en gerookte zalm

Gestoofd witloof met een pompoensausje, natuuraardappelen en gerookte zalm

voor 2 personen

  • 4 pijlen witloof
  • peper
  • zeezout
  • muskaatnoot
  • kokosvet
  • 300 g pompoenblokjes
  • 2 teentjes look
  • stukje gember
  • tijm
  • rozemarijn
  • basilicum
  • dille
  • een flinke scheut room
  • een scheut vloeibare honing
  • 400 g gerookte zalm
  • 4 aardappelen
  • gemalen kaas & dille

Pompoenblokjes opstoven in een beetje kokosvet en voeg de twee teentjes look uitgeperst toe.
Gember zeer fijn snijden en deze toevoegen, evenzeer de kruiden laat op een zacht vuur sudderen.
Mix deze ingrediƫnten, warm goed op voeg room en honing toe.
Aardappelen schillen en in vieren snijden en deze in licht gezouten water beetgaar koken.
Witloof halveren en de bittere kern verwijderen, deze in de lengte nog eens halveren.
Stoof aan in kokosvet kruiden met zeezout, peper en muskaatnoot.
Schijven gerookte zalm oprollen en deze even onder de grill om op te warmen.
Neem een diep bord en verdeel de saus erin, vervolgens het witloof in het midden dresseren en de aardappelen er rondom, evenzeer de gerookte zalm.
Werk af met gemalen kaas en zeer fijn gesneden verse dille.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug