Witloof met kaas en hesp

Witloof met kaas en hesp

  • 8 sneetjes Meesterlyck-ham 

  • 8 stronkjes witloof 

  • 1 citroen 

  • 40 g bloem
  • 60 g boter 

  • 2 dl melk
  • 1 pakje gemalen kaas 

  • nootmuskaat 

  • peper
  • zout

Laat voor een goede bechamelsaus de roux doorgaren tot je gebakken biscuit denkt te ruiken.
Dan ben je er namelijk zeker van dat de saus geen bloemsmaak zal hebben.

Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof uit en leg de stronken in een beboterde ovenschotel.
Leg er daarna wat klontjes boter op, giet er een beetje water en het sap van een halve citroen overheen.
Kruid met peper en nootmuskaat.
Laat de schotel afgedekt een halfuurtje garen in de oven op 150 °C tot het witloof mooi glazig is. Het is ook mogelijk om het witloof te stomen of te garen in de kookpan met weinig water.
Gebruik bloem, melk, nootmuskaat, peper en zout voor de witte saus.
Warm even door om de bloemsmaak te vermijden.
Doe de gemalen kaas erbij en kruid indien nodig bij.
Wikkel tenslotte het witloof in de Meesterlyck-ham en leg in de ovenschotel.
Doe de kaassaus erover met wat extra kaas en zet nog 10 minuutjes in de oven op 180 °C.
Lekker met aardappelpuree!

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug