Jong wild konijn op z'n Vlaams

(10 personen)

  • 2 kg wild of tam konijn in stukken (met lever)
  • peper
  • zout
  • boter
  • 250 g gezouten spek in dobbelsteentjes
  • 4 grofgehakte sjalotten
  • 2 eetl. pittige mosterd
  • ½ dl azijn

Kruid de rug en de achterbillen van het konijn en kleur ze in een op 180 °C voorverwarmde oven in een klont boter mooi bruin.
Laat het konijn vervolgens voor driekwart gaar bakken.
Blancheer de spekblokjes en voeg ze samen met de sjalotten bij het konijn.
Smeer de rug en de billen aan de bovenzijde met mosterd in en zet ze opnieuw in de oven.
Maal of mix intussen de lever en de azijn samen en giet dit mengsel over het vlees.
Laat het vlees nu volledig gaar bakken.
De rug is na ± 15 minuten klaar, de billen na 20 - 30 minuten op 160 °C.
Passeer de saus door een zeef en giet haar dan over het konijn.
Dien op met gebakken aardappeltjes en lichtjes gesuikerde gebakken appelpartjes.

Terug