Waterzooi met kip en asperges

  • 2 uien
  • 3 witten van prei
  • 3 stengels van stoofselderij
  • 100 g boter
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 1 kip
  • water
  • 150 g champignons
  • ½ kg asperges
  • 1 liter water
  • 5 g zout
  • 2 eidooiers
  • 1,5 dl room
  • 150 g boter
  • 4 beschuiten

Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
Smelt 100 g boter en fruit de gesneden groeten hierin.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, leg de kip bij de groenten en voeg water toe tot de kip onder staat.
Laat het geheel 1 uur koken.
Haal de kip uit de bouillon, verwijder de beenderen en het vel en snijd de kip in stukken.
Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in stukken.
Voeg de kip en de champignons bij de bouillon en houd de waterzooi warm, zonder te laten koken.
Schil en was de asperges.
Breng het water met 5 g zout aan de kook en kook de asperges hierin gaar.
Haal de asperges uit het kookwater en laat ze uitlekken.
Stapel de asperges op een schotel met de punten naar dezelfde kant.
Klop in een soepterrine de eidooiers met de room los en voeg er al roerend de waterzooi bij.
Smelt de boter.
Leg in voorverwarmde borden per persoon 1 beschuit en schep de waterzooi hierover.
Dien de slierasperges en de gesmolten boter afzonderlijk op.

Terug