Volkorenpasta met varkenssneetje in een sausje met groenten

Volkorenpasta met varkenssneetje in een sausje met groenten

  • 400 g varkensfilet
  • 200 g champignons
  • 2 pijlen witloof
  • 1 rode ajuin
  • 2 teentjes look
  • 250 g volkoren pasta
  • een scheut Drambuie
  • peper
  • zeezout
  • tijm
  • rozemarijn
  • basilicum
  • 10 cl vleesfond
  • boter
    • afwerking
  • stukjes brie
  • bieslook
  • gemalen tricolore peper

Bak het vlees kort en krachtig bruin aan in een beetje boter.
Voeg de champignons, in vieren gesneden, witloof grof gesneden en de ajuin in blokjes geneden toe.
Kruid zeer goed naar smaak voeg de uitgeperste teentjes look toe.
Drambuie en vleesfond toevoegen en laat dit alles onder gesloten deksel ± 60 minuten sudderen.
Pasta in licht gezouten water beetgaar koken.
Haal het vlees uit de pan en snij deze in plakken, de saus binden.
Serveer alles zeer warm op een bord en werk af met de garnituren.
Dit heerlijk gerecht kan je ook in een tajine bereiden.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug