Vleesbroodje met groenten, pittig gekruid geserveerd met aardappelen

Vleesbroodje met groenten pittig gekruid geserveerd met aardappelen

  • 800 g varkens/kalfsgehakt
  • peper
  • zout
  • koffiel. tabasco
  • snuifje pili pili
  • 1 koffiel. tomatenextract
  • 1 kleine wortel
  • een stukje rode paprika
  • een stukje groene paprika
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • 8 aardappelen in blokjes gesneden
  • 10 cl vleesbouillon
  • boter

Groenten in fijne blokjes snijden en deze onder het gehakt mengen samen met het eike en chapelure, goed kruiden en de tomatenextract eronder mengen.
Maak van het vlees een broodje en bak deze in een grote pan aan alle kanten even bruin aan.
Voeg de aardappelen toe en kruid deze met peper en zout, als laatste de bouillon erover schenken.
Deksel op de pan, laat op een matig vuur garen.
Haal het vlees uit de pan en snij deze in gelijke sneetjes.
De saus met de aardappelen een beetje binden.
Serveer alles zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug