Vlaamse saucijzenragout

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 g rundergehakt
  • 2 theel. kruidenmelange voor vlees (Maggi)
  • 2 eetl. olie
  • 2 zakjes culinaire witte wijnsaus (Maggi)
  • 4 lente-uitjes in ringen
  • zout, peper
  • 4 ingevette taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • bakpapier
  • steunvulling

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol de plakjes deeg iets dunner uit en bekleed er de vormpjes mee.
Dek het deeg met bakpapier af en vul het met de steunvulling.
Bak de bakjes ± 15 minuten in de oven.
Verwijder de vulling en het papier en bak de bakjes nog ± 5 minuten.
Laat ze iets afkoelen en neem de bakjes voorzichtig uit vormpjes.
Maak het gehakt aan met de kruidenmelange en vorm het tot kleine dunne worstjes.
Bak de worstjes in de olie rondom aan, temper het vuur en bak de worstjes in nog ± 3 minuten.
Maak met het sauspoeder en 50 cl koud water een saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de worstjes en de lente-ui aan de saus toe en warm de ragout goed door.
Breng op smaak met zout & peper.

Terug