Doorregen Vlaamse lappen

  • 4 varkenslappen (doorregen, zonder zwoerd)
  • 30 g boter
  • 1 kopje kriek lambik
  • 1 stukje gemberwortel (verse, fijngesneden of 1 theel. djahé)
  • 1 theelepel mosterd (grove)
  • snufje zout
  • snufje peper (uit de molen)
    • Salade
  • 4 plakjes bakbacon (krokant gebakken)
  • 2 bieten (gekookt)
  • 4 struikjes witlof
  • 2 appels
  • 2 sinaasappels (in partjes)
  • 1 bekertje zure room
  • snufje zout
  • snufje peper

Snijd het randje van de doorregen varkenslappen op 2 verschillende plaatsen in, dit voorkomt het kromtrekken tijdens het bakken.
Vermeng Kriek Lambiek, grove mosterd, verse gember, zout & peper door elkaar en smeer hier de doorregen varkenslappen mee in.
Laat dit afgedekt in de koelkast ca. 1 uur marineren.
Bak de doorregen varkenslappen op niet te hoog vuur in ca. 10 à 12 minuten gaar, mooi bruin en lekker krokant.
Snijd alle ingrediënten voor de salade in reepjes.
Breng op smaak met een pittige dressing en zure room.
Gebruik in plaats van olie en azijn het uitgebakken vetspek en het sap van de sinaasappel (+ 2 eetl.) voor de dressing.

Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Terug