Vlaamse karbonade met bieraroma en frietjes

  • 1 kg rundstoofvlees
  • 2 fijngehakte ajuinen
  • 2 wortelen in schijfjes
  • 1 lookteentje
  • 2 takjes peterselie
  • tijm, laurier
  • cayennepeper
  • 2 flesjes licht of donker bier
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. bloem
  • peper
  • zout

Bak het vlees in de olijfolie bruin en kruid met peper, zout en cayennepeper.
Neem het vlees uit de pan en stoof daarin de ajuinen.
Voeg al roerend de bloem en een weinig bier toe.
Breng het vlees weer in de pan, overgiet met het bier tot het geheel onder staat en voeg er de wortelen, de peterselie, de tijm, de laurier en het geperste teentje look bij.
Laat dit alles ± 1 uur zachtjes sudderen.
Serveer met frietjes en een frisse salade.

Terug