Vlaamse hutsepot

voor 2 personen

  • 300 g varkensspiering of lage ribben
  • bakboter
  • enkele uien
  • warm water
  • 100 g aardappelen
  • peper
  • zout
    • 700 g groentemix bijv.
  • prei
  • wortels
  • rapen
  • spruiten
  • een halve savooi
  • pastinaak
  • selder

Snipper de uien en snijd de andere groenten in grove stukken.
Schil de aardappelen en deel ze in vier.
Bak het vlees goed bruin in hete boter met de gesnipperde uien.
Overgiet het geheel met warm water.
Voeg de groenten bij, wat peper en zout.
Leg de aardappelen er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten pan.
Giet desnoods wat water bij.
Serveer hierbij afzonderlijk een potje met graanmosterd en uiteraard een glas donker bier.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug