Vlaams stoofvlees

  • 500 g (magere) runderbraadlappen
  • 1 ui
  • wat bloem
  • 1 fles Belgisch bier, afhankelijk van uw persoonlijke smaak, of
  • een gelijke hoeveelheid bouillon met een scheutje azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 laurierblaadje
  • 2 - 3 kruidnagels
  • een snee peperkoek of een schep suiker
  • boter
  • peper
  • zout

Snipper de ui en bak de snippers in de boter.
Snijd het vlees in stukjes.
Haal de uisnippers uit de pan en bak het vlees rondom aan.
Bestrooi het vlees naar smaak met zout & peper.
Doe de ui terug in de pan, strooi er wat bloem over en bak die kort mee, zodat het vocht lichtjes bindt.
Giet er dan het bier of de bouillon met de azijn bij (het vlees moet onder staan).
Doe de mosterd, het laurierblaadje en de kruidnagels in de pan.
Verkruimel de peperkoek en voeg ook die (of een schep suiker) aan de inhoud van de pan toe.
Laat het geheel in een gesloten pan 2 - 2,5 uur pruttelen (het vlees moet uit elkaar vallen).
Verwijder dan het laurierblad en de kruidnagels.

Terug