Varkensvlees in Kriek Lambiek

  • 600 g magere hamlappen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 g boter
  • 1 teentje look
  • zout, peper
  • 1 laurierblaadje
  • 1 flesje Kriek Lambiek
  • 2 appels
  • veldsla
    • dressing (voor over de veldsla):
  • 3 eetl. (natuur)azijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. groene mosterd
  • een klein beetje look
  • peper
  • wat fijngesneden olijven

Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm.
Pel en snipper de ui.
Verwijder het lelijke blad en de worteltjes van de prei, snijd hem in ringen en was die in een vergiet.
Was de bleekselderij, trek de draden eraf en snijd hem in stukjes.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in ± 8 minuten rondom bruin.
Pel de look en pers die erboven uit.
Strooi er zout & peper over.
Bak de ui, prei en bleekselderij ± 3 minuten mee.
Voeg het laurierblaadje en de Kriek Lambiek toe en laat het vlees met het deksel op de pan ± 1 uur zachtjes stoven.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in stukjes en voeg die aan het vlees toe.
Zet het gerecht tot het gebruik in de koelkast.
Verwarm het vlees dan in ± 15 minuten door en door en verwijder het laurierblaadje.
Breng het op smaak met zout & peper.
Meng de ingrediënten voor de dressing voor de veldsla goed en verdeel de dressing over de veldsla.
Serveer er gebakken aardappelen of frites bij.

Terug