Varkenstongen met gehakt

  • 2 varkenstongen
  • 300 g varkens- of kalfsgehakt
  • 100 g boter
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 selderstengel
  • 50 g peterselie
  • laurier, tijm
  • peper, zout, muskaatnoot
  • 60 g boter
  • 120 g paneermeel
  • 4 sneden witbrood
  • ⅛ l melk

Breng water aan de kook en laat de varkenstongen een minuutje voorkoken.
Spoel ze grondig af en laat ze in water met 1 ui, de wortel, de prei, de selder en een kruidentuiltje gaar koken.
Versnipper een ui en stoof die in de boter aan.
Meng het gehakt met peper, zout en muskaatnoot samen met de sneden witbrood en de aangestoofde ui.
Pel de gare tongen en leg ze in een ovenschaal.
Bedek de tongen met het gehaktmengsel en bestrooi met paneermeel.
Bak de bereiding in een op 200 °C voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar.
Achteraf kunt u het braadvocht aanlengen met een weinig water of een bruine fond, binden met opgelost maïszetmeel en eventueel bijkruiden.

Terug