|
|
Verhit een mengsel van 2 eetl. olie en 2 eetl. boter in een braadpan en braad de varkensrollade hierin om en om
aan.
Temper het vuur, doe er het takje rozemarijn, de helft van het bier en de bouillon bij en laat de rollade, onder af en
toe keren, ruim 1 uur zacht stoven.
Neem de rollade na de stooftijd uit de braadpan en houd hem warm.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes en bak die om en om
in een koekenpan met 2 eetl. boter.
Verwijder het takje rozemarijn.
Laat het stoofvocht inkoken, roer de rest van het bier door het stoofvocht en verwarm het ± 5 minuten
goed.
Roer tenslotte de slagroom door het stoofvocht en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rollade in plakken en verdeel die, samen met de saus, over de voorverwarmde borden.
Garneer de plakken met fijngehakte bieslook en leg de warme blokjes appel eromheen.
Serveer er aardappelpuree en gestoofde groene kool of broccoli bij en drink er een goed gekoeld glas Saison 1900 van
brouwerij Lefèbvre bij.