Varkensribbetjes

  • 1 kg varkensribbetjes
  • 25 uitjes
  • ½ liter braadjus of bruine fond
  • tijm, laurier
  • 50 g gehakte peterselie
  • suiker
  • azijn
  • peper
  • zout
  • 2 eetl. honing
  • 50 g boter
  • 50 g aardappelbloem of maïszetmeel

Kleur de varkensribbetjes in bruisende boter.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat verder kleuren (de ui mag niet verbranden).
Kruid met suiker, laat eventjes karameliseren en blus met een scheutje azijn.
Bevochtig met de bruine fond, voeg tijm en laurier toe en breng aan de kook.
Laat het gebraad op een klein vuurtje zachtjes gaar worden.
Bind eventueel met opgelost aardappel- of maïszetmeel.
Kruid met peper en zout.
Laat doorkoken en versier voor het serveren met gehakte peterselie.

Terug