Varkenslapjes en boschampignons vergezeld van een surprise van puree

varkenslapjes_boschampignons (5K)

  • 8 varkenslapjes
  • 200 g boschampignons
  • 25 cl room
  • enkele lepels rode porto
  • peper
  • zout
  • 10 vast kokende aardappelen
  • 1 klein blikje erwten
  • 2 wortelen
  • 10 tal zongedroogde tomaatjes op olijfolie

Varkenslapjes in boter even bruin rosé aanbakken, kruiden met peper en zout, houd deze aan de kant maar houd warm.
Champignons in tweeën snijden en aanbakken in de jus van het vlees.
Voeg de porto en room toe evenzeer kruiden desnoods een beetje bijbinden.
Aardappelen gaar koken, afgieten en pureren, kruiden naar smaak.
Voeg de in fijn gesneden gestoofde wortelen toe, de erwten en zongedroogde tomaten evenzeer toevoegen.
Meng dit alles goed.
Neem een uitsteek vorm, smeer goed in met boter en vul met de puree, zet dit in een vuurvaste schotel.
Plaats in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ± 10 minuten.
Varkenslapjes op bord serveren met de saus stort de puree in het midden.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug