Varkenslapjes in citroen-biersaus

(2 personen)

  • 250 g varkenslapjes
  • zout
  • peper
  • 25 g boter
  • 1 grote ui
  • 1 citroen
  • 2 dl witbier
  • 1 theel. tijm
  • 2 theel. gedroogde salie
  • 1 sneetje oud witbrood

Wrijf de varkenslapjes in met zout & peper.
Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees in ± 4 minuten bruin.
Pel en snipper intussen de ui en bak de ui ± 2 minuten met het vlees mee.
Pers ½ citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes.
Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees, voeg de plakjes citroen en de kruiden toe en laat de varkenslapjes in ± 20 minuten zachtjes gaar sudderen.
Verkruimel het sneetje brood en roer het kruim door het stoofvocht.
Laat het geheel nog even sudderen tot de saus is gebonden.
Lekker met koolraappuree en boontjes.

Terug