Varkenshaasje in een zomers tintje

Varkenshaasje in een zomers tintje

voor 2 personen

  • 2 grote aardappelen
  • enkele roosjes bloemkool
  • 10 tal boontjes
  • ½ tomaat
  • ½ ajuin
  • 1 hard gekookt eike
  • 1 soepl. mayonaise
  • een scheutje witte porto
  • peper
  • fleur de sel
  • muskaatnoot
  • 400 g varkenshaasje
    • groentensla
  • 1 wortel
  • ½ kleine bloemkool
  • 100 g boontjes
  • 1 hard gekookt eike
  • enkele takjes krulpeterselie
  • bieslook
  • oregano
  • peper
  • fleur de sel
  • 1 soepl. mayonaise
  • 1 koffiel. mosterd
  • een scheut witte porto

Aardappelbereiding: aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken met een scheutje azijn.
Laten afkoelen.
Boontjes en bloemkool beetgaar koken deze indien nodig iets fijner snijden.
Laten afkoelen.
Tomaat in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Eike fijn hakken.
Mayonaise mengen met de porto en kruiden.
Aardappelen met het eike en de groenten samen onder de mayonaise mengen.

Groentenbereiding
Bloemkool in kleine roosjes verdelen kook deze een 5 tal minuten in heet water met een beetje zout.
Afgieten en onder koud water laten afkoelen.
Boontjes in kleine stukjes snijden en evenzeer in kokend water met zout een 5 tal minuten koken deze evenzeer laten afkoelen in koud water.
Wortel in brunoise snijden.
Peterselie, bieslook en blaadjes oregano zeer fijn snijden.
Hard gekookt eike zeer fijn hakken.
Maak een dressing van de mayo, mosterd en kruiden voeg de porto, peper en fleur de sel toe.
De groenten samen met het eike mengen onder de dressing.
Varkenshaasje in twee gelijke stukken snijden, bak deze rosé gekruid aan met peper en fleur de sel.
Serveer de cruditeiten zeer fris.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug