Varkenshaasje op een bedje van spinazie met aardappelgratin

varkenshaasje_spinazie_aardappelgratin (3K)

  • ± 800 g varkenshaasje
  • 1 kg verse spinazie
  • 200 g Gruyère kaas
  • peper & zout
  • tijm
  • muskaatnoot
  • 15 tal aardappelen
  • 25 cl room
  • 25 cl melk
  • boter

Aardappelen in dunne schijven snijden niet wassen.
Melk en room aan de kook brengen, kruiden, neem van het vuur en roer er de kaas onder.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg deze met de aardappelschijfjes giet het roommengsel erover.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C en laat ± 1 uur garen.
Neem een ronde uitsteekvorm en duw van de gratin 4 mooie torentjes.
Zet deze op een bakplaat met bakpapier, verwijder de vorm en zet onder de grill laat deze mooi kleuren.
Varkenshaasje rosé aanbakken en evenzeer kruiden.
Spinazie gaar stoven en zeer fijn hakken deze kruiden en roer er 100 gram kaas onder.
Dresseer alles zeer warm op bord en bestrooi met kaas.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug