Varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool

Varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool

  • 400 g romanesco kool
  • 1 pastinaak ± 500 g
  • een scheutje limoen
  • een scheutje melk
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • 1 tomaat
  • klontje goede boter
  • 15 cl vleesbouillon
  • bindmiddel
  • 400 g varkenshaasje
  • boter voor het bakken

Pastinaak schillen en in grove stukken snijden en deze beetgaar koken met een scheutje limoen, pureren en kruiden naar smaak toevoegen, een klontje goede boter toe en een scheutje melk.
De tomaat in vieren snijden en het vruchtvlees verwijderen, deze kan je gebruiken voor een soepje, snij de tomaat in kleine blokjes en meng deze onder de puree.
Romanesco beetgaar koken in licht gezouten water.
Vleesbouillon opwarmen en binden.
Bak het varkenshaasje rosé aan in een beetje boter.
Serveer alles zeer warm op een bord.

Opmerking
Romanesco groene torentjesbloemkool lijkt veel op bloemkool en heeft een geelgroene kleur. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italië van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome. Door de vorming van torentjes is het een veel decoratievere groente dan bloemkool en een mooi voorbeeld van een fractal in de natuur.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug