Varkenshaasje in feestelijke stemming

varkenshaasje_feestelijke (3K)

voor 5 personen

  • ± 800 g varkenshaasje
  • 5 wortelen
  • 2 stronken witloof
  • 2 koffiel. kandijsuiker
  • 12 aardappelen
  • 150 g spinazie
  • 3 vijgen
  • erwtscheuten
  • bieslook
  • boter olijfolie
  • gemalen zwarte peper
  • gemalen koriander
  • gemalen mosterdzaad
  • zout
  • muskaatnoot
  • lookboter

Aardappelen gaar koken, afgieten en kruiden een beetje olijfolie toevoegen en de gare fijn gesneden spinazie, goed mengen.
Verdeel de aardappelpuree in vijf ingesmeerde vormen en houd warm in de oven.
De wortelen schillen maar houd een beetje loof aan de wortel en snijd mooi schijn af.
Stoof deze gaar in een beetje boter en kruiden, een koffielepel kandijsuiker als laatste toevoegen.
Witloof in fijne reepjes snijden deze kruiden en even aanstoven in boter samen met 1 koffielepel kandijsuiker.
Varkenshaasje in gelijke stukken snijden, dicht schroeien in een hete pan met een beetje boter.
Voeg nog boter toe en kruid goed naar smaak af.
Bak ± twee minuten aan iedere zijde deze moet rosé zijn.
Verwijder de aardappelen uit de vormen en dresseer alles zeer warm op borden.
Garneer af met erwtscheuten, bieslook en vijgen en natuurlijk de lookboter niet vergeten.
Voor de saus eigen keuze.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug