Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree

varkenshaasje_aardappelpuree (4K)

  • 5 grote bloemige aardappelen
  • 1 varkenshaasje
  • 150 g spek, in dunne sneetjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 100 gemixte olijven, zonder pit
  • 3 eetl. kappertjes
  • 250 g peultjes
  • 2 eetl. basilicum
  • 25 g boter
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Gaar de geschilde aardappelen en hak de basilicum fijn.
Maak puree van de aardappelen, de boter en de basilicum.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd het varkenshaasje in de lengte open en vul het met de aardappelpuree.
Wikkel de speklapjes rond het varkenshaasje en houd alles goed op zijn plaats met een touw.
Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en overgiet met de olijfolie.
Bak gedurende 20 minuten in de oven.
Voeg de kippenbouillon toe, samen met de olijven en de kappertjes.
Bak nog 10 minuten.
Gaar ondertussen de peultjes in een bodempje water gedurende 10 minuten.
Snijd het varkenshaasje in sneetjes van 2 cm en dien op met de olijvenjus en de peultjes.

Tip
Ook lekker met rundsfilet.

Bron: VLAM

Terug