Varkenshaas met pruimen en Steenbrugge Dubbel Bruin

  • 500 g varkenshaas
  • 1 grote ui
  • 75 g (gewelde) ontpitte pruimen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 theel. gekneusde korianderzaadjes
  • 1 fles Steenbrugge Dubbel Bruin, 33 cl
  • peper uit de molen
  • zout

Verhit de olie in een wok en bak de in plakjes gesneden varkenshaas hierin om en om.
Doe de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook, de in dunne reepjes gesneden pruimen, de geraspte sinaasappelschil en de gekneusde korianderzaadjes erbij en verhit onder regelmatig omroeren even goed door.
Doe er beetje bij beetje de helft van het flesje bier bij en laat iets inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer hierbij drooggekookte rijst of aardappelkroketjes en in boter gestoofde broccoli of groene kool.
Drink er een glas gekoelde Steenbrugge Dubbel Bruin bij.

Steenbrugge Dubbel Bruin is een bier van brouwerij De Gouden Boom te Brugge.
Het is een donker abdijbier met 6,5% alcohol en een stamwortgehalte van 15,5 Plato.

Terug