Varkensgebraad met puree en gevulde groenten-courgette

varkensgebraad_puree (2K)

  • 800 g varkensgebraad
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • 1 soepl. mosterd
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 4 courgetten
  • 2 wortelen
  • een stuk venkel
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 10 tal aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 rode ajuin
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 eike vers van de pers
  • grof gemalen kaas naar keuze

Vlees goed kruiden en met mosterd insmeren, bak deze gaar aan in boter met de wortel en ajuin in blokjes gesneden.

Voor de vulling van de courgetten
Wortelen in blokjes snijden evezeer de venkel en paprika.
Deze even aanstoven in boter goed kruiden en het zeer fijn gesneden teentje look eronder mengen.
Courgetten uithollen, vul deze met de groentenmengeling.
Zet in de oven ± 30 minuten.
Ajuin en wortelen, de vulling van de courgette fijn snijden en even opstoven, evenzeer kruiden.
Aardappelen koken, afgieten en pureren kruiden en het eike eronder mengen evenzeer de groenten.
Vlees in schijven snijden, de saus een beetje binden.
Serveer alles zeer warm op bord en bestrooi met de kaas.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug