Varkensfilet met een Passendale roomsaus

varkensfilet_passendale (2K)

  • 1 varkensfilet van 750 g
  • peper & zout
  • 50 g boter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl vleesfond
  • 1½ dl slagroom
  • 100 g Passendale kaas, in blokjes
  • 1 eetl. bieslook, fijngehakt
  • aluminium folie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Strooi flink wat versgemalen peper en zout over de varkensfilet.
Verhit de boter in een grote braadpan.
Leg, als de boter bruin is, de varkensfilet in de pan en schroei het vlees rondom dicht.
Voeg de helft van de wijn toe.
Zet de pan met deksel in de oven en braad het vlees ca. 45 minuten; keer het vlees elke 15 minuten.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het even rusten.
Zet intussen de pan met braadvocht op het vuur en voeg de rest van de wijn, de fond, de slagroom en de kaas toe.
Roer tot de kaas is opgelost in het vocht.
Haal de pan van het vuur.
Snijd de varkensfilet in plakken.
Leg het vlees op een schaal en schenk de saus erover.
Strooi vervolgens het gehakte bieslook erover.

Opmerking
Lekker met een Passendalebiertje.

Bron: Belgische recepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug