Tomaatje gevuld met fazantfilet op een bedje van volkorenpasta

tomaatje_fazantfilet (4K)

voor 2 personen

  • 2 grote tomaten
  • 300 g fazantfilet
  • 4 champignons
  • 1 pijl witloof
  • 1 kleine raapje
  • 3 sajlotjes
  • 25 cl room
  • een handvol Piave kaas
  • een handvol Parmigiano Reggiano
  • een handvol pecorino romano
  • 250 g volkoren spaghetti
  • spaghettikruiden
  • boter
  • peterselie

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Hoedje van de tomaten snijden, tomaten uithollen en goed op keukenpapier laten drogen.
De vulling van de tomaten kan je gebruiken voor soep of sauzen.
Snij de fazantenfilets in blokjes.
Twee champignons zeer fijn snijden.
Halve pijl witloof zeer fijn snijden.
Half raapje zeer fijn snijden.
Een sjalotje zeer fijn snijden.
Stoof de groenten zeer kort aan in boter kruiden met spaghetti kruiden.
Voeg het vlees toe maar laat enkele minuten mee stoven.
Vul de tomaten met deze mengeling.
Pasta beetgaar koken.
De andere helft van de groenten grof snijden even opstoven, kruiden de room toevoegen en de kazen.
Roer dit alles goed onder elkaar evenzeer kruiden.
De tomaatjes in de oven zetten ± 10 minuten naargelang de grote van de tomaat.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af met peterselie en gemalen Parmigiano Reggiano.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug