Thaise kokosnoot-aardappelschotel

thaise_kokosnoot_aardappelschotel (5K)

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen,
    in de schil en in dunne schijfjes gesneden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 eetl. Thaise, groene currypasta
  • 30 cl magere kokosmelk
  • ½ kleine muskaatpompoen,
    geschild en in schijfjes gesneden
    (ong. 300 g in bereiding)
  • verse koriander, gehakt (optioneel)

Doe de aardappelschijfjes en muskaatpompoen in een grote microgolfovenbestendige kom.
Spoel de aardappelschijfjes af, laat uitlekken en leg ze samen met de muskaatpompoen in een grote microgolfovenbestendige kom.
Dek af met een plastic bord of plasticfolie en laat gedurende 8 minuten garen in de microgolfoven op 750 Watt.
Schud de kom op wanneer de aardappelen en pompoen gegaard zijn en laat 1 minuutje staan.
Laat dan uitlekken.
Verwarm de olie in een pan en voeg de ui toe.
Laat zachtjes bakken.
Voeg de Thaise pasta en kokosmelk toe en warm alles op.
Doe de aardappelen en pompoen in een ovenbestendige schotel en giet er het kokosmelkmengsel over.
Dek af met folie.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C en bak 30 à 35 minuten (haal de folie de laatste 10 minuten weg om de schijfjes bruin te laten worden) tot alles zacht en goudbruin is.

Bron: Patapas

Terug