Tajine heerlijk gevuld met herfstgroenten en kwarteltjes

Tajine heerlijk gevuld met herfstgroenten en kwarteltjes

voor 2 personen

  • 4 kwartels
  • rozemarijn
  • Himalaya zout
  • tijm
  • koriander
  • komijn
  • gemberpoeder
  • snuifje kaneel
  • een mespuntje pili-pili
  • 1 flesje donkere Leffe
  • olijfolie
  • 200 g pastinaak
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 2 tomaten
  • 200 g spruiten
  • olijfolie

Indien nodig de kwartels ontdoen van de ingewanden en deze goed spoelen en droogdeppen.
Maak een marinade van de kruiden, Leffe en olijfolie, voeg de kwartels toe en laat deze ±- 12 uur marineren.
Pastinaak in grove stukken snijden, wortel in stukken snijden, ajuin grof snijden en evenzeer de tomaten.
Bak de drooggedepte kwartels aan alle kanten even bruin aan in olijfolie.
Tajine goed opwarmen en voeg een deel van de marinade en de kwartels toe.
De groenten toevoegen en zet het vuur op een klein pitje, deksel op de tajine en laat nu alles maar heerlijk sudderen.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug