Tagliatelle met ham en parmesan van rammenas

  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gedroogde ham
  • 1 rammenas
  • 4 cl olijfolie (extra vierge)
  • 10 cl balsamicoazijn
  • 2 eetl. mosterd
  • 10 g suiker
  • ½ dl water
  • 20 cl olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout
  • 2 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetl. bieslook (fijngehakt)
  • 1 eetl. kervel (fijngehakt)
  • 1 eetl. dragon (fijngehakt)

De pasta koken in gezouten water met een scheutje olijfolie.
Afgiete en even onder de koude kraan houden.
Besprenkelen met nog wat olijfolie.
Een mosterdvinaigrette bereiden met de balsamicoazijn, de mosterd, de suiker, het water, de olijfolie, peper en zout en de gehakte groene kruiden.
De pasta in het midden van een bord schikken.
Van de ham roosjes vormen en deze op de pasta leggen.
Omringen met de mosterdvinaigrette.
Bestrooien met de geraspte rammenas.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug