Stoverij op Vlaamse wijze

  • 3 flessen Rodenbachbier
  • 12 sneden van 100 g elk van het rundnekstuk
  • peper
  • zout
  • 1 kg dikke ajuinen
  • 1 kg aardappelen
  • tijm, laurier, peterseliewortel
  • 100 g reuzel
  • 100 g bruine suiker
  • ½ dl azijn
  • 1 snede brood
  • mosterd

Laat de sneden van het rundnekstuk in de pan met de reuzel bakken, leg ze daarna in een kookpan en overgiet ze volledig met het Rodenbachbier.
Voeg peper, zout en een kruidenboeket van tijm, laurier en peterseliewortels toe.
Leg dunne schijfjes ajuinen in de braadpan, laat die even kleuren, bestrooi ze meteen met bruine suiker en laat karameliseren.
Versnijd ze met een scheutje azijn en voeg ze vervolgens bij het vlees in de kookpan.
Leg een met mosterd besmeerde snede brood boven op de inhoud van de kookpan.
Laat 2 uur zachtjes stoven, breng het goed op smaak en controleer of het vlees voldoende gaar is.
Dien het vlees op met gekookte aardappelen.

Terug