Stoofvlees Belgica

  • 400 g braadlappen
  • 75 g boter
  • 1 ui
  • 200 g worteltjes
  • 1 flesje bier
  • 200 g witloof
  • 1 blikje perzikpartjes of abrikoos
  • maizena
  • peper, zout
  • nootmuskaat

Kook de worteltjes, giet ze af en laat ze uitlekken.
Snijd het vlees in stukjes van 2 x 3 cm en gaar die aan.
Fruit de ui.
Doe het vlees en de ui met wat van het braadvocht in een grote pan en zet die op een klein vuur.
Snijd de wortels in plakjes, voeg die toe, kruid naar smaak en laat het geheel 10 minuten stoven.
Zet het vuur hoog, giet het bier langs de wand in de pan en laat de inhoud op klein vuur in 15 minuten garen.
Snijd het witloof overdwars in stukjes en doe die met de vruchtjes in de pan.
Doe na 5 minuten de vaste inhoud in een warme serveerschaal.
maak een maizenapapje en voeg dat als binder aan de stoofpot toe.
Serveer met een zachte saus, puree en een glas bier.

Terug