Stoofpot van varkensvlees met pruimen

  • 1 kg varkenspoulet zonder vet en vliezen
  • 2 grofgesnipperde uien
  • 2 teentjes look
  • zout
  • peper
  • rode wijn
  • rode port
  • reepjes citroenschil
  • een stukje pijpkaneel
  • 250 g gedroogde pruimen
  • boter
  • arachideolie

Fruit de uien ± 7 minuten stevig in een pan met dikke bodem; ze moeten goed bruin zijn.
Verhit de olie in een andere pan en bak hierin het vlees aan alle kanten goed bruin.
Schep het vlees bij de uien, strooi er de bloem voer en bak het al roerend 3 minuten.
Giet er dan een stevige geut rode wijn en rode port bij tot het vlees onder staat (⅔ wijn en ⅓ port).
Roer goed tot de saus is gebonden is.
Voeg zout, peper, 2 uitgeperste teentjes look, het gele gedeelte van een citroenschil en een stukje pijpkaneel toe en laat het geheel 1 uur stoven.
Voeg dan de in water geweekte pruimen toe en laat nog eens 3 kwartier stoven.
Verwijder de citroenschil en de kaneel en dien op.

Terug