Stoofkarbonades op z'n Vlaams

(4 - 6 personen)

  • 1 - 1,5 kg stoofvlees
  • 250 g vers spek
  • 250 g reuzel
  • 1 eetl. wijn- of kruidenazijn
  • ½ kg uien
  • tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 afgestreken soeplepel bruine suiker
  • 50 g bloem
  • 2 flessen Gueuze of Rodenbach
  • peper
  • zout

Snijd het vlees in stukken, kruid het en kleur het in het smout.
Doe het daarna in een kookpot, vermeng het met de bloem en zet het enkele minuten in de oven.
Snipper de uien en kleur ze in het bakvet van het vlees mooi bruin.
Doe ze bij het vlees en vermeng ze ermee, evenals het rauwe, in dobbelsteentjes gesneden spek.
Voeg de azijn en het bier toe, zodat het vlees net is bedekt.
Voeg de tijm, de laurier en de suiker toe, dek de pot af en laat het gerecht ± 2 uur stoven.
Proef tenslotte de kruiding na.
Serveer met gekookte aardappelen en appelmoes.

Terug