Steaks op Ardeense wijze

  • 4 biefstukken á 200 gr
  • 100 g boter
  • 2 eetl. jenever
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1/4 l Trappist
  • 200 g vers spek
  • peper
  • zout

Schroei de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten snel dicht (1 minuut per kant).
Voeg de jenever toe en laat het geheel flamberen.
Haal de biefstukken uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel.
Voeg de tijm, het laurierblad en de gesnipperde groenten toe.
Snijd het spek in dunne plakjes of in blokjes en leg die op de groenten.
Voeg het bier en wat zout & peper toe en laat het geheel in een op 180 °C voorverwarmde oven koken.
De vloeistof moet tijdens het koken vrijwel volledig verdampen.
Kook intussen de aardappelen in de schil gaar.
Voeg vlak voor het opdienen het restant van de boter aan het vlees toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Dien het gerecht op in de pan waarin het is bereid met de in de schil gekookte aardappelen, zout, peper en eventueel de bijgerechten.

Bij dit gerecht passen: in de schil gekookte aardappelen en bijgerechten als mosterd, zure augurken, uitjes en piccalilly naar smaak.

Terug