Steak met zuiderse garnituur

steak_zuiderse_garnituur (2K)

  • 4 biefstukken (elk 150 à 200g)
  • 200 g kerstomaatjes
  • 8 groene olijven zonder pit
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie
  • 4 eetl. kappertjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje verse basilicum
  • zwarte peper uit de molen
  • fleur de sel (fijn zeezout)

Hak de tuinkruiden fijn.
Laat de kappertjes uitlekken.
Snij de ansjovisfilets en de olijven in stukjes.
Spoel de kerstomaatjes, snij ze in blokjes.
Halveer de olijven.
Doe alles in een kommetje en schep goed om.
Zet een kwartiertje in de koelkast.
Bak de biefstukken aan beide zijden kort aan op een hevig vuur, in hete olie.
Laat ze - al naargelang je het vlees minder of meer doorbakken wilt - nog 2 tot 4 minuten verder bakken op een zacht vuur.
Kruid ze met fleur de sel en peper uit de molen.
Schik ze op voorverwarmde borden.
Schep er wat van het garnituur bij.
Serveer meteen.

Opmerking
Lekker met een frisse tomaten-komkommerslade en aardappelen in de schil.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug